Oldal kiválasztása

Íz és színkavalkád (Csirkehúsos tepsis krumpli)

Szerző: | márc 30, 2020 | Kukta

Mondhatni igazi karantén kaja. Nagy adagban elkészíthető, aránylag gyorsan és egyszerűen. Újramelegítve is finom, valamint nem tartalmaz semmi bonyolult összetevőt, egy alap konyhában elfekvő dolgok összedobásával is meg lehet csinálni.

Hozzávalók (4-5 adag):

 

  • 1 kg csirkemell filé
  • 70 dkg édesburgonya
  • 3 fej vöröshagyma
  • 400g olivabogyó (2 kis csomag,magozott)
  • 200g feta sajt
  • 2 marék koktélparadicsom
  • 4-5 szelet szárított paradicsom
  • olivaolaj
  • só, bors, oregánó
Elkészítés: 

 

Mindent jól megmosunk.

A krumplit nem pucolom meg, úgy mosom meg alaposan. (Én szivaccsal megsikálom)

Apró kockákra vágom a krumplit és a csirkemellet.

 

Előfőzöm egy kicsit a krumplimat, kb 5 perc. (Óvatosan mert az édesburgonya hamar szét tud esni.) Közben a csirkemellet pedig serpenyőben fehéredésig előpirítom.

 

A többi hozzávalót amit lehet (paradicsom, sajt, hagyma) szintén kockázom.

 

Közben elvileg kész is a csirke és a krumpli. Sütőfóliát helyezek a tepsire, kevés olajjal megkenem és beleöntök minden hozzávalót. Ízlés szerint fűszerezem,  olajjal még lehet locsolni, majd megkeverem.

 

Előmelegített sütőben (180°C) 20 percig sütjük.

Néha megkeverjük, hogy mindenhol megfelelően megpiruljon.

Természetesen az édesburgonyát sima krumplival is helyettesíthetjük, de ki is hagyhatunk bármilyen hozzávalót és bele is tehetünk mást. A fantáziánkat bátran szabadjára engedhetjük ennél a kajánál. El tudjuk készíteni vegán, vega módon is. Nekem ez bevált és az étrendembe is egyszerűen be tudom illeszteni. A szemünk is egyből jóllakik vele mert nagyon színes és ugyan úgy sok íz találkozik.

EGÉSZSÉGETEKRE! 🙂